Verklaring naar aanleiding van Turkse inval

Wij als Assyrische Federatie van Nederland veroordelen ten strengste de bombardementen en andere gewelddadigheden op ons volk.

De Assyriërs die aan de wieg van de beschaving hebben gestaan worden wederom verdreven uit hun oorspronkelijke woongebieden in Syrië en Irak. 

Net als de genocides in 1915 en 1933 en de vervolging door IS wordt ons volk wederom met uitroeiing bedreigd. Recentelijk nog hebben Turkse G16, dorpen in Noord Irak gebombardeerd en nu sinds de Turkse operatie in Noord Syrië staat ons volk wederom onderhevig aan bombardementen, aanslagen en andere misdaden. De mensen proberen te vluchten waar het kan en inmiddels zijn er honderdduizenden mensen op de vlucht. 

Wij krijgen inmiddels beelden van oorlogsmisdaden waarbij burgers, journalisten en politieke figuren willekeurig worden geëxecuteerd.

Wij van de Assyrische Federatie Nederland hebben in 2011 een rapport over Irak gepubliceerd en recentelijk één over Syrië. Hierin komt duidelijk naar voren dat de Koerden “net als het Erdogan regime” geweld niet schuwen waardoor heel veel Assyriërs gedwongen worden hun oorspronkelijke woongebieden te verlaten. 

Daarom roepen wij de internationale gemeenschap én Nederland op, om alle geweld jegens ons volk te veroordelen. Wij vragen daarnaast alle partijen om de wapens neer te leggen en dat Nederland zich daarvoor inzet. Ook vragen wij aan Nederland om de partijen op te roepen om de internationale wetten in acht te nemen en het toelaten van humanitaire hulp maar ook van journalisten en Ngo’s.

Tevens vragen wij Nederland om morele en financiële steun voor de mensen die in nood zijn.