Ook Nederland komt in actie! #APIWeekOfAction

Met de risico’s hoger dan ooit voor Assyriërs in het Midden-Oosten, brengen we onze gemeenschap online bij elkaar tijdens de eerste digitale actieweek van Assyrian Policy Institute (API). De Assyrische Federatie Nederland (AFN) steunt API en geeft drie concrete stappen, zodat u ook in actie kunt komen om de Assyriërs in Assyrië te steunen.


Stap 1
Deel de API week of action met al uw familie, vrienden en kennissen binnen en buiten de Verenigde Staten. Vraag ze ook om deze acties uit te voeren. Dit kan u doen door ze de link te sturen naar de website:
https://www.assyrianpolicy.org/post/api-to-hold-digital-week-of-action-calling-for-policy-changes

Stap 2
Het is alweer een tijd geleden dat Bakhdida (Qaraqosh) – de grootste Assyrische stad op de Ninevé vlakte – werd bevrijd van ISIS. De Nineveh Plain Protection Units (NPU), een strijdmacht bestaande uit lokale christelijke Assyriërs, namen deel aan de operatie om Bakhdida en andere Assyrische steden samen met het Iraakse leger te bevrijden.
Uit een rapport van API is gebleken dat er in de dorpen en steden waar NPU de veiligheid verzorgd, de grootste terugkeer is van de Assyrische bevolking. [1] De enige garantie voor een veilig leven op de Ninevé vlakte is een gesteunde NPU. Hieronder vindt u een brief die u kunt sturen naar uw volksvertegenwoordigers.

Stap 3
Erkenning is altijd de eerste stap. De Assyriers hebben al vele genocides meegemaakt waarvan de Simele genocide van 1933 er een van is. Tot op de dag van vandaag is er in Simele geen degelijke herdenkingsplaats en zijn de restanten van onze voorouderen nog altijd in de grond terug te vinden. Via de website van API kunt u uw geluid laten horen met kant en klare Tweets. Daarnaast kunt u hieronder een brief vinden die u kunt richten aan uw volksvertegenwoordigers.


Het aandeel mensen die terugkeren op de Ninevé vlakte spreekt boekdelen: waar niet-lokale troepen domineren, is het percentage teruggekeerde mensen laag. Echter, wanneer troepen met bestaande culturele banden met de lokale bevolking hen beschermen keren ze relatief vaker terug. Daarom roepen wij u op om NPU te steunen via https://ninevehplaindefensefund.org.

Wij danken u voor uw bijdrage en inzet!

[1] https://www.assyrischefederatie.nl/nieuws/steun-de-nineveh-plain-protection-units/