Nineveh Plains Transitional Justice Report: June

Het Nineveh Plains Transitional Justice Report van de maand juni staat in het teken van coronagevallen, dreigingen vanuit IS en andere onveilige situaties voor Assyriërs. Dit is met name interessant omdat zij niet de middelen hebben om zichzelf te kunnen verdedigen.
“Families are still under threats at some Christian villages like Telkef and Batnaya. There are no Christian forces there, and even the priests didn’t go back there, or very few of them went back. Still, people have the fear of having ISIS members among them as sleeping cells.”

Daarnaast worden de luchtaanvallen vanuit Turkije op de verscholen PKK’ers aan de kaak gesteld die zich schuilhouden in Assyrische nederzettingen en op deze wijze onschuldige mensen treffen die daar wonen.
”Turkey claims they are targeting those affiliated with the Kurdistan Workers’ Party (PKK). However, Turkey’s airstrikes are indiscriminate, often result in civilian causalities, and usually occur in areas home to minority groups.”

Wij hebben hier meermalen over bericht de afgelopen paar weken en politici weten te attenderen op deze gruweldaden. Dit heeft ertoe geleidt dat deze problemen aan het licht zijn gebracht in de Tweede Kamer door verschillende leden van de Kamer. Het is daarom ook ons doel om een behoeftige feitenbasis voor noodzakelijke debatten te leveren en we zullen politici en media blijven benaderen inzake de systematische onderdrukking van de Assyriërs in het Midden-Oosten.

Het hele bericht is hier te lezen:
https://www.persecution.org/2020/07/01/nineveh-plains-transitional-justice-report-june-2/