Bericht naar aanleiding van deelname politiek café Irak

Geachte lezer,

Op donderdag 23 januari 2020 hield de Partij van de Arbeid (PvdA) onder leiding van Kido Koening een avond waarbij verschillende experts, Iraakse sympathisanten en Iraakse minderheden bijeenkwamen om Irak en de toekomst van het land te bediscussiëren en om elkaars mening aan te horen. 

De avond bevatte onder meer een update van de huidige situatie door Goos Hofstee, Research en Training fellow bij het Clingendael Instituut, de bevindingen in Irak van Lilliane Ploumen, PvdA-Tweede Kamerlid en Kati Piri, Europarlementariër namens de PvdA. 

Ook was er een paneldiscussie met personen uit de Irakese diaspora. Larissa Al Bazi heeft namens de Assyrische Federatie Nederland deelgenomen aan deze avond en bediscussieerde de huidige situatie en de toekomst met Bakhtiar Bahkr (Nederlandse vertegenwoordiger van de Koerdische partij PUK), Wahhab Hassoo (Yezidische ambassadeur van NL Helpt Yezidis) Dania Al-Obaidi (PvdA-Statenlid in Flevoland) en Haidar al Ibrahim (GroenLinks-Statenlid). 

De punten die Larissa namens de Assyrische Federatie Nederland aankaartte waren: ‘‘De veiligheid en het zelfbestuur in de Vlakte van Ninevé (Assyrië) vanwege gebrek aan bescherming en de schending van mensenrechten.’’ Ook werd de corruptie binnen het politieke stelsel en haar zetelverdeling in Irak aan het licht gebracht door Larissa.

Als Assyrische Federatie Nederland was het ons doel om bewustwording te creëren bij het aanwezige publiek en politici voor benodigde debatten. Hiermee willen wij graag politici en de media attenderen op de systematische onderdrukking van de Assyriërs in het Midden-Oosten.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de 

Assyrische Federatie Nederland