Bestuur

Larissa

Voorzitter

Sinds april 2020 is Larissa Al Bazi voorzitter van de Assyrische Federatie Nederland. Als voorzitter is zij verantwoordelijk voor onder andere de communicatie binnen het bestuur en naar externe partijen, zoals politici, media, andere federaties en organisaties waar AFN mee samenwerkt. Daarnaast zit ze de vergaderingen voor en is zij het aanspreekpunt van de federatie.

Larissa heeft een achtergrond in de educatieve wetenschappen en technologie en heeft meerder jaren geschiedenis en maatschappijleer onderwezen in het voortgezet onderwijs. Hierdoor is haar interesse voor zowel nationale als internationale politiek vergroot en wilde zij zich inzetten voor haar eigen familie in het thuisland. Na ‘The Leadership Academy’ weekend in Brussel, die werd georganiseerd door de Assyrische Confederatie van Europa, besloot zij zich aan te sluiten bij de Assyrische Federatie van Nederland. Door onderdeel te zijn van AFN hoopt Larissa bewustwording te creëren onder jongeren over hun identiteit en ze te stimuleren om zich in te zetten voor de Assyriërs in Nederland en in het Midden-Oosten.

Daniel

Secretaris

Daniël is vanaf het begin al betrokken geweest bij de Assyrische Federatie en sinds een paar jaar officieel bestuurslid.

Op zijn 18e kwam hij voor het eerst in aanraking met de verschillende Assyrische verenigingen en sindsdien probeert hij altijd zijn (digitale) steentje bij te dragen aan de Assyrische zaak. In het verleden is hij lid en bestuurslid geweest van de Assyrische Jongeren Federatie Nederland en heeft hij diverse bijeenkomsten bijgewoond van andere Assyrische organisaties in Europa. Daniël vindt het belangrijk om samen te werken met andere Assyrische organisaties en mensen, om de Assyriërs in het Midden-Oosten en de diaspora te ondersteunen.

In het dagelijkse leven werkt hij als UX-Designer en Grafisch Vormgever. Met zijn grafische skills is hij verantwoordelijk voor onze website, social media en andere digitale uitingen.

Randa

Penningmeester

Randa is in 2020 begonnen als algemeen lid bij de Assyrische Federatie Nederland.  Recentelijk, in 2022 heeft zij de rol penningmeester bekleed.

Randa heeft een achtergrond in Social Work, waarbij ze werkt binnen een hulpverleningsorganisatie met als doelgroep jongeren en volwassenen met een biculturele achtergrond. 

Randa is bij AFN terecht gekomen met de wens om de Assyrische gemeenschap in zowel Nederland als Assyrië te willen empoweren en de issues die de gemeenschap ondervindt onder de aandacht te brengen. Vanuit haar visie is emancipatie van een etnische minderheid, zoals de Assyriërs wezenlijk. Hierom wilt zij via deelname aan AFN de belangen behartigen van ons volk/de Assyrische gemeenschap. 

Rouwda

Bestuurslid

Rouwda heeft zich sinds december 2021 aangesloten bij AFN als algemeen bestuurslid. Momenteel zit ze in haar eerste jaar van de HBO opleiding Human Resource Management. 

Sinds jongs af aan is Rouwda geboeid door haar Assyrische identiteit. Ze wilde graag elke dans leren en het Assyrische eten vindt ze het beste. Later besefte ze dat, ondanks hoe mooi de cultuur is, er toch veel jongeren zijn binnen de Assyrische gemeenschap die niet net zo erg geboeid zijn met hun identiteit. Bij AFN hoopt ze hier verandering in te kunnen brengen. Ze vindt het namelijk belangrijk om de cultuur levend te houden, zodat we nooit vergeten waar onze roots liggen.

Sanah

Bestuurslid

Sanah is sinds januari 2022 bestuurslid van AFN. In 2021 is zij afgestudeerd in de masters Public International Law en Staats- en Bestuursrecht. In het dagelijkse leven werkt zij als jurist bestuursrecht voor verschillende opdrachtgevers binnen de Rijksoverheid, zoals ministeries en uitvoeringsorganisaties.  

Tijdens de master Public International Law heeft Sanah zich gespecialiseerd in mensenrechten. Bij verschillende onderwerpen, zoals het recht op identiteit en cultuur, heeft zij haar eigen Assyrische identiteit steeds in het achterhoofd gehouden en nagedacht over de mensenrechten van Assyriërs in het Midden-Oosten. Door in de afgelopen jaren ook steeds meer contact te hebben met Assyriërs in Nederland, is bij Sanah het besef gekomen van het belang om de Assyrische identiteit te behouden. De geschiedenis, de tradities, de taal, de cultuur.

Door bestuurslid te zijn kan Sanah een oogje houden op de situatie in het Midden-Oosten, haar passie voor organiseren inzetten om de saamhorigheid van Assyriërs in de diaspora te waarborgen en kan zij in het algemeen bijdragen aan het behoud van onze mooie identiteit met een rijke historie.